Konverzační kurzy

Leave a Comment

Poctivě se připravujete, po nocích biflujete gramatiku a ráno si opakujete slovíčka. Pak dojde na vaše první reálné setkání s rodilým mluvčím a z vás vypadne jen stydlivé: "Hi...," a dál se už nedostanete. Důležité je nevěšet hlavu a zkusit to jinak.

Nebojte se mluvit

Už od začátku by si studenti měli zvykat na myšlenku, že nikdy nebudou umět všechno, stejně jako učitel a budou muset umět vyjádřit to, co chtějí, s omezenou slovní zásobou i gramatickými znalostmi.

Účinek konverzačních kurzů na sobě poznávají každoročně desítky studentů, kteří se chtějí zlepšit v mluvení. Konverzační kurzy se zaměřují na praktickou aplikaci vašich znalostí. "Díky tomu budete připraveni čelit všem nástrahám cizojazyčné komunikace," říká lektor Michal.

Chtít se učit jazyk jen přes gramatiku je sice zajímavý nápad, ale bez praktického využití nejsou získané znalosti zdaleka tak efektivní. Konverzace si žádá úplně odlišný přístup než výuka gramatických pravidel drilovou metodou. Zkuste si to na chvíli představit.

Ideální doplněk studia

Usadíte se v příjemné učebně s malou skupinkou stejně naladěných lidí. Odložíte učebnice a začnete si povídat, jako kdyby se vůbec nejednalo o výuku. Je jedno, jestli jsou kolem vás spolužáci z kurzu nebo angličtináři samouci, kteří se chtějí potrénovat. Spojení malého počtu studentů a příjemné přátelské atmosféry bez klasických učebních postupů pomáhá.

Konverzační kurz v Jazykové škole Jílek naplno využívá veškeré vaše získané vědomosti v praxi a připraví vás na nejeden zahraniční pobyt.  Díky konverzačním kurzům se podobně jako v drilu zbavíte ostychu mluvit a pokud u jazyka vydržíte, budou semestr od semestru lepší, samostatnější a sebevědomější.



0 komentářů:

Okomentovat