Jak na němčinu v zaměstnání?

Leave a Comment
Profesní kurz němčiny? Určitě se bude hodit



Ať už jsou vaše plány do budoucna jakékoli, nikdy nevíte, kdy se bude hodit němčina. Zvláště pokud máte základy, které používáte v práci, rozšiřujte si dále povědomí o profesní problematice.

Proč profesní němčinu? Rozevře vám brány do jiného světa, komunikujete na jiné úrovni, vnímáte lépe to, co se děje kolem, a současně okolí lépe vnímá vás. Ve vaší firmě najednou můžete stoupat v žebříčku důležitosti, budete komunikovat s více lidma, řešit důležitější věci, což vás zaručeně posune karierně výše. Začnete cestovat, poznávat svět, lidi, národy a kultury. A vědět jak komunikovat s lidmi v Německu a o jejich kultuře? Rozhodně plus pro vás.

Co vše lze tedy od kurzu očekávat a na co se můžete těšit? "Samozřejmě, zkrátka nepřijde gramatika, mluvení ani poslech!" říká lektorka Helča. Nejvíce však mluvení, na to se v kurzu můžete těšit nejvíce, ostatně to je to nejdůležitější, komunikace! Bez té by jste se neobešli na žádné úrovni, i když budete bezchybně ovládat gramatiku, ne vždy je jednoduché mluvit. 

Mnohdy při mluvení není gramatika použita správně, jde ovšem v první řadě o vaše vystupování a jaký děláte dojem. S čímž je gramatika samozřejmě spojena, nicméně mluvený projev je taktéž velmi důležitý. Co nám tedy lektorka Helča ještě do profesního kurzu němčiny připravila? "Od toho, že přijede německojazyčná návštěva a je potřeba je přivítat, vést krátký rozhovor ve výtahu, přes krátké představení firmy v němčině, až k náležitostem, které má mít životopis, nebo jaké jazykové prostředky používat při poradě/diskuzi." 

Psaní emailů, telefonování, prezentace firmy nebo firemní struktury, ani o tohle nepřijdete. V kurzu profesní němčiny si modelově také vyzkoušíte několik telefonátů, dostanete tipy na strategie a fráze, které používat, aby telefonám dopadl úspěšně.


0 komentářů:

Okomentovat